Avantajele si dezavantajele epilarii definitive cu laser

Lama de ras a fost candva inlocuita de ceara, dar astazi exista solutii mai eficiente de indepartare a parului, tratamentul de epilare definitiva Brasov, care se realizeaza cu ajutorul laserului, fiind una dintre ele.

Indepartarea parului necesita timp si implica adesea durere. Indiferent de ceea ce incerci, fie ca este vorba de lama de ras, epilare cu ceara sau cu aparatul epilator, parul creste mereu inapoi insotit de umflaturi, iritatii si de fire de par incarnate. Epilarea cu laser ofera o modalitate semi-permanenta de a viza foliculii pilosi si de a-i distruge la radacini pentru a preveni recresterea parului. Cu toate acestea, la fel ca toate celelalte tehnici de eliminare a parului, epilarea definitiva cu laser are atat avantaje, cat si dezavantaje.

Ce este epilarea cu laser?

Epilarea cu laser este o procedura medicala care indeparteaza parul nedorit folosind un aparat care produce un fascicul de lumina concentrat (laser) ce este absorbit de pigmentul (melanina) din par. Energia luminoasa este transformata in caldura, distrugand foliculii pilosi si impiedicandu-i astfel sa creasca par in viitor. Este important de retinut ca epilarea cu laser nu este o solutie permanenta, ci doar intarzie cresterea parului pentru perioade lungi de timp.

Avantajele epilarii cu laser

Este rapid.

Sesiunile de epilare cu laser pot fi efectuate in 15-30 de minute, in functie de zona corporala ce necesita tratament. De asemenea, nu este necesar un timp de repaus in urma tratamentului, permitand pacientului sa-si continue activitatile si sarcinile zilnice obisnuite.

Ofera rezultate durabile.

Cele mai multe metode de epilare traditionale, cum ar fi epilarea cu ceara sau cu aparatul epilator, ofera  o piele fina pentru doar 1-3 saptamani. Apoi, tratamentul trebuie reluat. In ceea ce priveste epilarea cu laser, rezultatele sunt mult mai durabile, fiind vizibile chiar si o jumatate de an sau mai mult.

Este mai putin dureroasa decat alte metode de indepartare a parului.

Nu este niciun secret ca epilarea cu ceara sau cu aparatul epilator poate fi extrem de dureroasa. Desi epilarea cu laser nu este 100% nedureroasa, este descrisa de majoritatea pacientilor ca fiind mai tolerabila decat celelalte metode. In plus, disconfortul poate fi diminuat prin aplicarea unei solutii de amortire in zona tratata.

Dezavantajele epilarii cu laser

Este un proces lung.

Desi o sesiune poate dura chiar si cinci minute, pentru a vedea rezultate pe termen lung este nevoie de mai multe sesiuni pe parcursul a cateva luni. Se recomanda efectuarea unui set de 4-8 sedinte in functie de tipul de par si de piele al pacientului. Aceste sedinte trebuie sa fie distantate la 3-4 saptamani pentru a oferi rezultate cat mai bune.

Poate cauza arsuri sau cicatrici daca este efectuata de esteticieni neinstruiti.

Daca tratamentul este efectuat de un estetician neinstruit, este posibil sa cauzeze arsuri si cicatrici din cauza utilizarii necorespunzatoare a laserului.

Previous post La ce se folosește o mașină de legat fier beton și cum alegi modelul potrivit pentru tine
Next post Consultațiile prenatale, analizele, testele și ecografiile recomandate în timpul sarcinii