Cei mai straluciti elevi si profesori ploiesteni, premiati de municipalitate

[ad_1]

Primăria Municipiului Ploiești și Consiliul Local al Municipiului Ploiești au premiat, miercuri, chiar de Ziua Mondială a Educației, câștigătorii ploieșteni ai olimpiadelor și concursurilor aflate în calendarul Ministerului Educației, derulate la nivel național și internațional, în cursul anului școlar trecut, în cadrul unui eveniment special, care s-a desfășurat la Sala mare a Teatrului “Toma Caragiu”.

Într-o atmosferă festivă, au fost recompensați cu diplome și premii în bani profesorii îndrumători și elevii ploieșteni, câștigători ai competițiilor amintite. Așa cum informează reprezentanții administrației locale, valoarea totală a premiilor acordate de către autoritatea publică locală a fost de aproximativ 75.000 lei.

 Premiile au fost oferite de către administratorul public al Municipiului Ploiești, doamna Simona Albu, care a precizat, cu acest prilej, că se dorește o recunoaștere a meritelor elevilor și profesorilor ploieșteni, care au menținut performanța în educație și care au demonstrat, din nou, calitatea învățământului românesc.

Titlurile de “Profesorul anului” și “Elevul anului” în învățământul preuniversitar ploieștean au fost conferite doamnei profesor Daniela Lica, profesor de informatică la Colegiul Național “I.L.Caragiale” Ploiești și, totodată, coordonator al Centrului Județean de Excelență Prahova, respectiv elevului Savu Ștefan Cătălin din cadrul Colegiului Național “I.L.Caragiale” Ploiești.

 Educația înseamnă CULTURĂ. Educația înseamnă CIVLIZAȚIE, ÎNȚELEGERE, RESPECT, EVOLUȚIE… Și tocmai de aceea trebuie asumată ca „axix mundi” a oricărei comunități. Ea transende litera manualului și ora de curs, e un fenomen, e trăire, e cunoaștere, de dorință e voință…, e SPIRIT.

Articolul Cei mai straluciti elevi si profesori ploiesteni, premiati de municipalitate a aparut prima data pe Prahova Business – Despre afaceri. Zi de zi – Primul cotidian online de afaceri din Prahova.

[ad_2]

Source link

Previous post Dotari de inalta tehnologie la Spitalul de Copii din Cluj
Next post Sibiul, gazda „Zilelor Dermatologiei”