Fotografie cu „A FOST ODATA”: Acrobati pe varful Empire State Building

[ad_1]

Acrobați, într-o spectaculuoasă „priză” pe Empire State Building. Fotografie din 1934…

Fantastic, minunat,… uluitor!

Empire State Building este un zgârie-nori și se află la intersecția dintre Fifth Avenuee și West Street 34. Clădirea a fost cea mai înaltă clădire din lume pentru mai mult de 40 de ani, între anii 1931 și 1972. A fost terminată în 1931 și a rezistat pe primul loc în top până ce a fost construit World Trade Center.

Legendara construcție are 102 etaje structurate pe o înălțime de 381 m și, incluzând vârful de 62 m înălțimea ajunge la 443.09 m.

Empire State Building a fost proiectat de William Frederick Lamb de la firma de arhitectură Shreve. Lamb și Harmon au produs desenele clădirii în doar două săptămâni, cu ajutorul desenelor și modelelor sale de mai devreme pentru construcția Reynolds în Winston-Salem, Carolina de Nord și Carew Tower în Cincinnati, Ohio ca bază. În fiecare an, personalul de la Empire State Building trimite de Father’s Day o felicitare personalului de la Building Reynolds în Winston-Salem pentru a aduce un omagiu rolului său ca predecesorul al Empire State Building. Clădirea a fost proiectată de sus în jos. Contractanții generali au fost frații Starrett și Eken, iar proiectul a fost finanțat în principal de către John Jay Raskob și Saint Pierre du Pont.

Excavarea terenului a început pe 22 ianuarie 1930, și construcția clădirii în sine a început simbolic pe 17 martie (mai exact de St. Patrick’s Day). Proiectul a implicat 3400 muncitori, majoritatea imigranți din Europa. Potrivit datelor oficiale, cinci muncitori au murit în timpul construcției. Nepoata guvernatorului Smith taie panglica la 1 mai 1931.

Foto: © Otto Bettmann

[ad_2]

Source link

Previous post Sibiul, gazda „Zilelor Dermatologiei”
Next post Dinamo Bucuresti, prima victorie in grupele Ligii Campionilor la handbal masculin: 32-27 cu FC Porto